4 saker som borde vara i filmerna!

Hellu!

I detta inlägget tänkte jag skriva om olik saker som finns i Harry Potter böckerna men inte i filmerna. Jag kommer även förklara lite ifall man bara sett filmerna. Men tycker ni detta inlägget är roligt så får ni kommentera så kommer det nog ett till eftersom jag har sjukt många åsikter. I detta inlägget tänkte jag ta upp 4 olika saker men tro mig, jag har så sjukt mycket mer.

1. S.P.E.W/ F.I.S.A
I böckerna så får Hermione under det fjärde året veta att det jobbar Husalfer på Hogwarts och hon får också veta att husalfer inte alltid behandlas särskilt väl och inte heller får någon lön. Därför startar hon S.P.E.W eller F.I.S.A som det heter på svenska vilket ska vara en förening för att hjälpa husalferna att befrias. Hon får dock inte med många eftersom husalferna ( om man inte räknar med Dobby ) trivs med att arbeta och inte vill ha lön och inte heller vill befrias. Men i böckerna beskrivs det att Hermione bland annat börjar sticka små mössor som hon gömmer i uppehållsrummet för att när husalferna städar så ska de råka ta upp hatten och bli befriade. Hon blir oerhört glad när mössorna försvinner men senare i boken visar det sig att det är Dobby som tagit alla mössorna eftersom han numera älskar kläder.

2. Peeves
Peeves är skolans poltergeist och är med i alla böcker. Han är en karaktär som bara gör bus och ställer till det för folk. Han är ofta den som ser till att folk som smyger runt i slottet åker fast och han tycker om att tillexempel kasta saker på eleverna och sjunga retsamma påhittade sånger om eleverna och ibland sjunger han med oerhört fult språk. Den enda som han egentligen har respekt för är slytherins spöke, den blodiga Baronen och han har även respekt för skolans rektor. Filch, skolvaktmästaren har ett helvete med Peeves och håller på att bli galen av alla hans påhitt.

3. Minnen
I Sjätte boken så fokuserar Dumbledore på att ta med Harry i massa olika minnen. I Filmen tar han med Harry till ett par men i boken så handlar en stor del av boken om att Dumbledore visar olika minnen. Man får tillexempel se mer av Voldemorts familj och vad som hände i hans familj innan han föddes, Man fick veta om hur Voldemort stal Hufflepuff pokalen, Man får veta om var han jobbade och många små frekvenser som ger mycket till själva berättelsen. Jag tycker man kunde lagt in i alla fall små klipp av vissa dessa minnena i filmerna för att man skulle få en klarare bild över Voldemorts bakgrund och vad som hände fram tills han blev den onde trollkarl som han blev.

4. Krake
Krake är den husalf som tillhör huset Black. I den sista boken och filmen så frågar ju Harry om medljongen men i boken så får man veta att Krake tagit den riktiga medaljongen eftersom Sirius ville slänga den tillsammans med sina andra släktklenoder och det var därefter som Mundungus stulit den. Men han berättar även hur Sirius bror blir dödsätare och hur Voldemort behöver en husalf så Regulus erbjuder Krake. Så voldemort tar med sig Krake till ön med kristallskålen där man måste dricka något som plågar dig för att få upp medaljongen. Han tvingar Krake dricka det och lägger ner den äkta medaljongen och lämnar Krake för att dö, men krake är husalf med egen magi och trollar sig därifrån. Han berättade också Hur Regulus började ångra sig och tillslut tog Krake till den ön för att han ville förstöra medaljongen. Men istället för att tvinga Krake dricka vätskan så beordrar han Krake att ge honom drickan och sedan ta medaljongen och gömma den. Krake gjorde det och beskriver hur han såg Regulus dras ner under vattnet medan han själv fick ta sig tillbaka till sitt hus.

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Detta har jag inte hört innan, men roligt att du har lite önskningar! 😃 <3nouw.com/emmaengstrom
Johannna
Johannna,
Ja verkligen 💜nouw.com/johannna
fridachristinas
fridachristinas,
Så roligt att läsa dina åsikter. Kram på dig <3nouw.com/fridachristinas
Johannna
Johannna,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229