Att folk kör som idioter

Hejsan!
Det har varit ett tag sedan jag gjorde ett åsiktsinlägg men det är exakt vad jag tänker göra nu :3

Jag är ju 17 och fyller 18 i oktober så alltså har jag börjat övningsköra för att kunna skaffa ett körkort. Jag kan först berätta att jag hatar att köra bil. Alltid när jag sätter mig framför ratten är jag rädd för att krocka eller något annat. Jag är alltså inte jättetaggad på att köra men tänker att tryggheten kanske kommer.

Men det jag tänker prata om är hur de som har körkort tänker. När man ser någon som har övningskörningsskylt som kör framför dig. Varför då köra så nära du kan bakom dem ? Du tror inte att de känner sig stressade då? Samma sak gäller när du tutar när de får motorstopp eller inte kör tillräckligt fort enligt dig. Du har själv haft körkort och borde därför förstå att det kanske inte är jättelätt i början. Folk är nästan mer respektlösa mot de som övningskör än personer som har körkort och det är enligt mig sjukt.

Jag jämnför det med att stå på scen. Har du aldrig gjort det och kanske är skitnervös och råkar sjunga fel. Tror du man blir bättre av att folk står och buar då? Nej det blir man inte.

Så snälla. Om ni ser den gröna övningskörningsskylten och inte är nöjda med farten eller något annat. Kör om istället för att tuta och köra så nära du kan för att stressa. Samma sak när bilen tex stannar för väjningsplikt. För din egen skull borde du inte ställa dig så du nästan nuddat bilen. För en som övningskör har kanske inte koll på hur man ska göra för att inte rulla bakåt innan man kör framåt och då kör de in i dig och det är kanske inte så roligt.

Tänk på att du själv också har övningskört och att det inte är speciellt lätt i början. Låt de som första gångerna sitter bakom ratten känna sig trygga!

XOXO Johanna


  • Nära Viken

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229