"Att vara tjock är ohälsosamt"

Är inte det den mest onödiga kommentaren som finns?
Jag följer några på instagram som står för kroppspositivism och lägger upp bilder på sin kropp fast de inte är enligt vad normen säger. Jag tycker dessa tjejer är sjukt starka och det dem gör är ju något väldigt bra. Men när en av dessa tjejerna la upp en bild som kom det in en del kommentarer där det stod tex "att va tjock är ohälsosamt"

Varför? Jag menar jag tror verkligen alla vet om att det kan dra med sig sjukdomar om man väger för mycket så måste man skriva det? Det finns många saker som är ohälsosamt som människor gör.
Att röka, att dricka för mycket alkohol, att sola sig. Men skriver man på en instagramprofil där en tjej ligger i bikini i stekande sol att det är ohälsosamt också? Nej inte precis.

Jag blir så frustrerad. Folk tror att de har rätten att lägga sig i människors liv och det är något alla bara kan sluta med.
Jag menar vi tar ett exempel.
Jag såg ett inlägg där En tjej som är enligt normen i "storlek" äter en massa skräpmat och då kommenterar folk "wife matrial" " åh vad bra med tjejer som kan äta mycket" osv men hade en större person lagt upp samma bild är jag säker på att så hade inte reaktionerna blivit.

Dessutom pratar folk om att fettet lägger sig runt organen. Ja men det gör precis samma sak om smala människor äter en massa skit. Fettet som man ser försvinner på dem men där lägger fortfarande sig fett på runt organen så då borde man ju kommentera exakt samma saker när smalare personer lägger upp bilder på skräpmat tänker jag?

Dessutom att skriva via en bild på instagram att en människa är ohälsosam? Hur fasen kan ni se det? Tänk om personen tex varit smalare men då mådde skit psykiskt men nu är större och mår bättre. Sånna perspektiv får man ju också ta med tänker jag.

Sen den sista och en stor punkt är. Hur vet ni hur människan gått upp i vikt? Folk vet väl om att det finns mediciner som gör att du ofrivilligt går upp i vikt? Att vissa har sjukdomar som gör att man går upp i vikt ? Jag menar får man välja mellan att väga lite mer och kanske må mycket bättre i sin sjukdom eller sluta ta sina mediciner med rädsla för vad folk ska tycka. Då är samhället sjukt kan jag meddela.

Jaja. Jag ska väl runda av detta inlägget men hade kunnat skriva en hel bok om detta då jag blir så fruktansvärt frustrerad och ledsen över hur folk tror att de har rätten att kommentera och pika på någon annans kropp.
Så har ni inget snällt att säga eller skriva?
Gör det inte alls.

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

ssarapersson
ssarapersson,
Så jäkla snygg klänning/tunika! Du är sjukt snygg <3 😃
nouw.com/ssarapersson
Johannna
Johannna,
Tack så mycket🌸 Tycker jag med
nouw.com/johannna
Ett väldigt bra inlägg! 😊 Och så himla fin du är! 😊 Kram! ♡
acinorev.blogg.se
Johannna
Johannna,
Tack så mycket ❤️ Det värmer massor
nouw.com/johannna
Veronica Möller (acinorev.blogg.se)
IP: 82.99.3.229