Det är okej att vara den tråkiga!

Idag blir det ett inlägg som jag tycker är ganska viktigt, särskilt för yngre personer.

När jag gick i gymnasiet och högstadiet så gick folk ut på fester och drack alkohol och ville att man skulle gå med och jag vet att jag tyckte det var jobbigt eftersom jag alltid tackade nej. Varför tackade jag nej?

Jo för att jag vet att när många ungdomar festar så handlar det om att dricka och att bli full och jag gillade aldrig det. Jag gillade inte att spendera pengar på alkohol när jag inte ens tyckte det var gott och jag såg dessutom inte tjusningen i att dricka tills jag inte hade något omdöme längre. Dessutom tycker jag inte om att vara runt fulla människor, jag tror det handlar om att jag gillar inte att se folk förändras från sitt vanliga jag till sitt fulla ja. Därför tackade jag oftast nej och satt istället hemma med en bok och drack läsk.

Ja, enligt statistik dricker ungdomar mindre nu än var de gjorde för några år sen men det sker fortfarande för ofta att folk går och blir fulla och råkar illa ut för att de inte vill tacka nej och vara den tråkiga. De vill inte heller gå på en fest och dricka läsk för det är inte särskilt coolt. Det jag nog egentligen vill säga med detta inlägget är att man ska våga stå upp för sig och säga att man inte vill dricka om man inte vill det eller att våga gå därifrån ifall du tycker det är obehagligt med folk som blir fulla för om de som bjuder dig är dina riktiga vänner så respekterar de att du inte vill följa med eller att du går.

Jag är 20 och har aldrig varit full eller druckit, ja jag har gått på systemet en gång men för att köpa en present. Jag är stolt över att jag vågat stå upp och säga att jag inte vill dricka trots att jag ibland varit rädd för att jag missat att vara "cool" genom att dricka alkohol. För att dricka sig så full att du dagen efter inte minns vad du har gjort är inte coolt, det är omdömeslöst och kan vara rent ut sagt farligt.

Så våga stå upp och vara den tråkiga som inte super!

XOXO Johanna


  • Åsikter

Gillar

Kommentarer

carroat
carroat,
Du ska vara stolt över det! 😍
nouw.com/carroat
Johannna
Johannna,
by_anniess
by_anniess,
Såkklart! det är helt ok att vara just den man vill, oavsett<3<3
nouw.com/by_anniess
Johannna
Johannna,
IP: 82.99.3.229