Det måste sluta!

Hej!
Idag tänkte jag skriva om ett viktigt ämne och om något som måste sluta,, jag tänker nämligen diskutera om det som hände i USA där en polis hade knät på en mans hals tills han blev medvetslös och tillslut dog.
Jag är medveten om att jag inte gör mycket inlägg om rasism och liknande och det är absolut inte för att jag inte tycker det är viktigt utan det handlar mer om att jag tyvärr inte är så insatt i allt eftersom rasism är ett så mycket större problem än många tror, men efter denna händelsen så satte jag mig ner och började leta upp fakta och liknande för att få en större uppfattning.
För er som kanske missat denna händelsen så var det så att en man vid namn George Floyd gick in i en affär och köpte cigg med pengar som tydligen var förfalskade och eftersom han dessutom ska ha varit berusad så ringde personalen polisen. Det anländer 3 polispatruller och George trycks ner på marken medan en polis håller sitt knä tryckt mot hans hand. Enligt the New york Times så säger mannen 16 gånger under 5 minuter att han inte kan andas, men polisen håller kvar och tillslut blir George medvetslös och trots att han är medvetslös vilket ju innebär att han inte kan göra motstånd och trots att vittnen vädjar till polisen så släpper han fortfarande inte taget om George hals och sammanlagt har man räknat ihop att polisen som redan har 17 klagomål på sig håller sitt knä mot Georges hals i nästan 9 minuter vilket tillslut gör att Georges kropp inte orkar mer och han avlider. Allt detta är filmat och utlagt på Internet för att man ville att folk skulle se vad som sker.

Just denna händelsen gör mig så arg för polisen hävdar såklart att han gör motstånd men för det första, hur gör en medvetslös person motstånd? För det andra är poliser utbildade för att hantera motstånd utan att döda, jag vet att poliser i usa bland annat har elpistoler vilket inte dödar en person men kan få situationen under kontroll, det fanns ingen anledning att döda.

Men tyvärr är inte detta första gången.
2015 dog- Freddie Gray av övervåld från en polis
2015- dog Walter Scott efter att blivit skjuten av polis
2013- dog Kimani Gray efter att blivit skjuten av polis
2012- dog Trayvon Martin av att ha blivit skjuten av polis
2011- dog kenneth chamberlain av att ha blivit skjuten av en polis
2009- dog Oscar grant efter att ha blivit skjuten av en polis.

Detta är bara några få exempel under de senaste åren och vad har alla dessa gemensamt? Jo, de är alla svarta.
Grejen är att när man nämner dem en och en så hävdar folk att det bara är olyckor och att man inte kan bli arg för att en människa dog och att det händer att man dödar vita osv. Men det är bara att googla och det kommer upp hur mycket som helst om övervåld mot svarta och bara några enstaka fall mot vita. Dessutom har poliser inte vapen för att döda, vapen ska de såklart använda om nöden kräver det men inte på ställen som dödar, poliser tränade i på vilka ställen man kan skjuta utan att risken för dödsfall är stor men som ändå försämrar för brottslingen, tex i arm eller ben. En polis vet mycket väl om att om jag skjuter en man rakt i bröstet så kommer han med största sannolikhet dö. Att folk skyller på att det inte är rasism är fruktansvärt, det sker ett mönster, ett övervåld mot svarta och det är en samhällstruktur som måste brytas.

I detta inlägget blir det lite mer om skjutningen, men jag kommer göra ännu ett inlägg om rasism i allmänhet i samhället.

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

carroat
carroat,
Så hemskt! 😬
nouw.com/carroat
Johannna
Johannna,
Ja verkligen 😨
nouw.com/johannna
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
så hemskt men ändå viktigt inlägg! <3
nouw.com/emelieanderssoon
Johannna
Johannna,
Ja men precis 💕
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229