Disneysminkning och sagostund!

Hej mina fina!
I dagens inlägg ska jag göra något lite annorlunda. Jag har nämligen gjort ögonsminkningar inspirerade av olika disneyfilmer och jag vill gärna lägga upp dem. Men samtidigt vill jag göra en liten tvist på det hela så samtidigt som jag lägger upp dessa sminkningarna kommer jag även berätta om de gamla orginalberättelserna eftersom de disneyfilmer vi vet är lite fina och gulliga medan de verkligen ofta är brutala och hemska.
Så den första sminkningen är inspirerad av Törnrosa.
Törnrosa vet vi är den vackra prinsessan som genom att sticka sig på en spinnrock som den onda feen fixat hamnar i djup sömn tillsammans med resten av slottet. Sen kommer prinsen och ger henne en kyss så att hon vaknar och de lever lyckliga.

Men så är inte orginalberättelsen för i orginalet går det såhär:

Törnrosa får en linflisa i fingret och sticker sig på den och hamnar i djup sömn. Prinsen kommer dit men han kysser inte henne utan han har sex med den sovande flickan innan han drar därifrån. Törnrosa vaknar inte av detta utan sover vidare och under medvetslöshet föder hon tvillingar utan att vakna. Det är inte förrän ett av barnet i jakt efter ett bröst att amma på suger på törnrosas finger och får ut flisan som hon vaknade. Hon hade inte en vanlig reaktion som andra utan när hon träffade prinsen valde hon att gifta sig med honom. I den riktiga historien är det inte heller en fee som ser till att Törnrosa somnar utan ett av hennes pappas ex som är svartsjuk.

XOXO Johanna


  • foto

Gillar

Kommentarer

carroat
carroat,
Oj så sjuk originalberättelse men fin sminkning 😍
nouw.com/carroat
Johannna
Johannna,
Ja, berättelsen är ganska sjuk 😖
nouw.com/johannna
happyM
happyM,
Åhh vilken kul idé!! Så roligt att få läsa och se dina sminkningar ❤️ Kram
nouw.com/happym
Johannna
Johannna,
Åh tack 💕
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229