En helt vanlig grej som kan ge ångest!

Hej alla fina!
Hur är det med er?
Med
mig är det inte super, det känns som om jag svarar det hela tiden men det är i alla fall sanningen. Jag har en ganska stor dipp i min självkänsla.
Ja men jag rensade bland kläder och sen behövde jag köpa nytt eftersom jag skänkte bort en hel del och för mig och så sjukt många andra är det en stor ångestrelaterad klump. Om man är större så är det svårare att hitta kläder, så är det bara. Smala personer är rädda för att kläderna ska behövas sy in och tjocka människor är rädda att inte komma i kläder. Men för er som inte vet så är utbudet med mer moderna och "ungdomliga" kläder mycket mindre än de smalare. Jag menar vi tittar bara på de bilder man lägger upp när man har adlink-länkar. Det är tajta kläder eller kläder som går upp till storlek L som max. Tro inte att jag skuldbelägger er för det gör jag absolut inte, jag vill bara att man är medveten om att många av de snygga kläder influencers har på sig bara går till storlek L max XL vilket inte är inkluderande för alla.

Det känns ofta som att folk tror att jag är den här "superkvinnan" Som är plus size och står för det och pratar så positivt om min kropp osv men det folk inte tänker på är att det ofta är sjukt jobbigt att inte se ut som normen. Och säg nu inte "Ja men det är bara att gå ner i vikt" För ingen har någon aning om vad som får en annan människa att gå upp i vikt. Om det är ätstörning, tröstätning, Mediciner osv. Jag menar inte heller att ni som är smala vilket är det "normativa" rätta men jag vill bara att ni sätter er in i sitsen där man aldrig är fin enligt normen, att man alltid i varenda tidning och överallt blir matad med artiklar om hur man går ner i vikt för " nu när jag är smal känner jag mig mycket snyggare" och att alla tjocka karaktärer i tvprogram ofta är dem man gör narr av.

Jag menar se på min kropp till exempel. Man ska inte ha valkar någonstans, man ska inte ha celluliter ( Kan man ha om man är smal också, bara mer vanligt när man är större ) och bristningar. Man ser på bilder och artiklar där större kvinnor får höra så sjuka kommentarer och om att de ska gömma sin kropp, vad tror ni egentligen det gör med unga människors självkänsla?

Ja allt det här slutade i alla fall att jag hittade en hel del saker jag tyckte är snygga från bonprix som jag rekommenderar eftersom storlekarna där verkligen är för de flesta. Men nu tycker jag vi ska hylla alla kvinnor som kämpar med att acceptera sin kropp i ett sjukt vridet samhälle.

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Du är så otroligt fin ❤️ Skickar en stor stor kram ❤️
nouw.com/happym
Johannna
Johannna,
Tack fina du <3
nouw.com/johannna
Lillystromqvist
Lillystromqvist,
Kloka fina du, så inspirerande! <3
nouw.com/lillystromqvist
Johannna
Johannna,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229