Harry Potter- Teorier!

Hellu!
Idag
blir det ett inlägg med Harry Potter teorier som jag faktiskt tycker är rätt bra. Jag tror kanske inte riktigt att alla är sant men detta är de jag anser är av de bästa men som ännu inte blivit bekräftade. Det kommer bli 10 stycken i detta inlägget och sen kommer det även bli 2 andra inlägg, en med helt bisarra teorier och en med teorier som faktiskt blivit bekräftade.

1. J.K Rowling är Rita Skeeter
En teori är att J.K Rowling egentligen är Rita Skeeter som spiller ut alla de magiska hemligheterna eftersom hon är arg på trollkarlsvärlden efter att ha blivit utslängd eftersom hon varit en oregistrerad animagus som använt sig av det för att skriva artiklar. Tyvärr lyckades det ju inte eftersom alla mugglare fortfarande tror att trollkarlsvärlden är en saga som inte finns.

2. Voldemort, Harry och Snape är de tre bröderna
Detta är en teori som jag tycker är riktigt fin. Det finns en teori att Voldemort är brodern som är beroende av makt och styrka ( fläderstaven) och att Snape är personen som mest av allt vill ha tillbaka den personen han älskar
( Upståndelsestenen) och att Harry är den brodern som möter döden som en vän ( Osynlighetsmanteln). Ett tillägg i denna teorin är att Dumbledore är döden. En gång ägde han alla dödsreliker och han gav Harry osynlighetsmanteln och han är även den som möter Harry när han dött.

3. Dursleys är elaka för horrocruxer!
När Voldemort dödade Harrys föräldrar och försökte döda honom så satte han en bit av sin själ i Harry, Harry blev alltså en Horrocrux och som vi alla vet genom de sista filmerna så blir man oerhört arg och säger saker man inte menar när man är nära en horrocrux länge. Kanske är det så att Horrocruxen i Harry som får Dursleys att vara så elaka.

4. Dumbledore fixade Hagrids trollstav!
Vi vet att Hagrid blir relegerad och att de bryter av hans trollstav. Det finns en teori att Dumbledore lagat Hagrids trollstav med hjälp av fläderstaven eftersom han visste att han var oskyldig och tyckte synd om honom. Men att han trollade in det i det rosa paraplyet för att ingen skulle veta att den var lagad.

5. Draco är varulv!
Denna teori verkligen älskar jag, Voldemort blev oerhört arg på Dracos pappa när han inte lyckades hämta profetian och ofta när Voldemort blev arg så lämnade han sina offer till Fenrir. Teorin säger att Fenrir smittade honom och att han därför får dessa sammanbrott och ser både blek ut och har mörka ringar under ögonen och liknande under det sjätte året.

6. Fick Hagrid Aragog av Newt?
Som alla vet så hade Hagrid förkärlek för monster. Han hade bland annat en enorm spindel vid namn Aragog. En teori säger att han fick Aragog av Newt Scamander. Newt tog sig till hogwarts för att skriva ihop sin bok och det är fullt möjligt att han då stött på en ung Hagrid. Aragog berättar bara att han kom från ett fjärran land, i fickorna på en äventyrare. Både Hagrid och Scamander hade en förkärlek för monster så det är fullt möjligt.

7. Voldemort i Bebiskropp!
Denna teorin är baserad på att som det står i boken så kidnappar voldemort ministeriekvinnan Bertha Jorkins och torterade henne för att få ut information och sen dödade henne. Teorin säger att hon troligtvis var gravid och att voldemort besatte det ofödda barnets kropp. Detta eftersom när voldemort ska få en kropp på kyrkogården så tar Peter Pettigrew fram honom i ett litet bylte i en kropp som lika gärna kan vara från en liten bebis.

8. Är mrs Norris Mr Filch fru?
Som alla vet så är vaktmästaren mr Filch oerhört beroende av sin katt Mrs Norris och både dansade med henne på julbalen och blev livrädd när katten blir förstenad. Teorin säger att katten kanske är Mr Filch fru som varit en oregistrerad animagus och som vid något tillfälle fastnade i kattkroppen. Mr Filch kunde inte hjälpa henne eftersom han var en ynk och han kunde inte gå till ministeriet eftersom hans fru inte var registrerad. Det är därför han är så arg och sur och så beroende av sin katt.

9. Neville var inte dålig på magi!
Neville var ju den klumpiga killen som alltid misslyckades med både formler och trolldrycker. Men en teori säger att det inte är hans fel, för det första har Neville en trollstav som tillhört hans pappa men när han får en egen trollstav blir han plötsligt oerhört bra på magi. Man tror också att hans magi kan störas pågrund av hans känslosamma bakgrund med föräldrar som är så mentalt skadade att de inte minns honom och en farmor som alltid ställer honom i skuggan.

10. är Snape arg på Neville för profetian?
Enligt profetian så fanns det två möjliga pojkar voldemort kunde döda för att bli starkare, antingen Harry eller Neville. Enligt teorin är Snape arg för att hade voldemort bara valt Nevilles familj så hade Lily fortfarande varit vid liv.

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,
Önskar jag verkligen var mer insatt i ämnen men det är jag tyvärr inte så jag knappt sett färdig filmerna. Förstår om det kommer som en chock! Hahah! ❤️
nouw.com/beattriicee
Johannna
Johannna,
Haha ja, kvarsittning på dig 😉
nouw.com/johannna
Julia
Julia,
det gick inte att kommentera på inlägget överst och laggar även här... nouw XD Men grattis till övningskörningen, dina fina gaddningar och ang. dessa teorier så är det inte enligt mig en teori att neville suger för att han använder en begagnad stav. När han fick en egen som valde honom så blev han ju bra på trolldom. Så den teorin tror jag är fakta 😃 Har du läst teorin om att man måste be om att hamna i gryffindor för att faktiskt hamna där? För att det är yttersta tecknet på mod typ? Den tror jag också på 😃
ajlimuller.se
Johannna
Johannna,
<33. Nej den teorin har jag faktiskt inte hört om, ja det kan säkert vara sant, jag är ju ingen gryffindor 😉
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229