Hatad av många!

Hej!
Idag blir det ännu ett inlägg om en karaktär, men denna gången en karaktär som jag och många andra hatar. Dolores Umbridge.

Dolores Jane Umbridge är en halvblodig häxa som även hade en yngre bror som var en ynk. Men under sin pappas inflytande så började Dolores avsky både sin mamma som var en mugglare och sin bror som var en ynk vilket gjorde att hennes mamma tog med sig sin yngre son och åkte till mugglarvärlden och Umbridge såg aldrig någon av dem igen. Umbridge började på Hogwarts och blev sorterad i elevhemmet slytherin där Horace Slughorn var ledare. Men Horace gillade aldrig Umbridge och hon blev aldrig varken prefekt eller ordningsman vilket gjorde henne väldigt upprörd.

Vid 17 års ålder började Umbridge arbeta på ministeriet under kategorin Utförande av olovlig trolldomsutförande och innan hon blev 30 så blev hon chef över den delen av ministeriet tack vare att hon under sin söta fasad tog åt sig äran för andras verk och dessutom inte behandlade andra särskilt bra. I vuxen ålder så började hon skämmas för sin pappa som arbetade i väldigt låg rang och då fick hon honom att lämna sitt arbete genom att lova att ge honom en summa pengar varje månad, hon började då också ljuga och hävda att hon var renblodig. Efter några år så blev hon förste-sekreterare för trolldomsministern . Hon började även leta efter någon att älska med enda kravet att de skulle vara högt uppsatta, men de som hon lärde känna tyckte att det var väldigt svårt att tycka om henne. När hon en dag fick i sig ett glas förgiftat sherry så började hon prata om alla oerhört hemska saker hon tyckte man skulle göra med mugglarfödda och efter det fick folk ännu svårare för att tycka om henne.

Under Harry Potters femte år så blev hon satt som lärare i försvar mot svartkonster eftersom Ministeriet ville ha mer koll över vad som hände på Hogwarts. Dolores som aldrig fått någon utmärkelse när hon gick i skolan på Hogwarts såg nu sin chans att få bestämma. Hon lärde ut under strikta order från ministeriet, genom att inte praktiskt använda magi utan bara läsa i böcker som ministeriet ansåg var lämpliga. Hon vägrade även strängt erkänna att Voldemort var tillbaka utan gav Harry kvarsittning när han pratade om det. Men hennes kvarsittning var inte som vilken som helst utan man fick straffmeningar varav Harry fick "jag får inte tala osanning", Men fjäderpennan behövde inte bläck utan använde den som skrevs blod och ristade in det man skrev i huden.

Efter att undervisat ett tag blev hon hogwarts första "överste inkvisitor" och började undersöka och sparka personal som hon inte tyckte om och som hon ansåg stod Dumbledore för nära. Den enda hon inte lyckades trycka ner var Minerva Mcgonagall som alltid stod på sig. Under denna tiden började Harry och många andra skapa gruppen "Dumbledores arme" Eftersom de ansåg att man inte lärde sig något under Umbridges lektioner, detta fick hon reda på men då hon inte kunde bevisa något så började hon göra allt för att hitta gruppen som att ta in eleverna på förhör och liknande.

Men tillslut avslöjades DA genom att en tjej som var med där vid namn Marietta blev hotad med att hennes mamma skulle få sparken på sitt jobb om hon inte berättade vad de höll på med. Detta gjorde att Dumbledore avsattes och att Umbridge blev rektor. Men nu var nästan hela skolan emot henne, Lärarna gjorde inget för att hjälpa henne med något och varje gång hon bad dem om något så sa de "Vi vet inte om vi har behörighet för detta". Umbridge började också övervaka alla sätt att skicka meddelanden då hon trodde någon skulle skriva till Dumbledore eller att Harry skulle skriva till Sirius. Därför öppnades alla brev innan de fick komma till eleverna. Men Umbridge fångade Harry när han och några andra skulle använda hennes öppna spis för att ta sig till London och ministeriet och när Harry inte berättade vad de skulle så hotade hon med att använda tortyr för att få ut det. Då ljög Hermione ihop en historia och ledde ut Umbridge i skogen. I den förbjudna skogen så stötte de på kentaurer och Umbridge började direkt bete sig olämpligt och respektlöst mot dessa varelser som kräver respekt och detta gjorde att de började jaga henne och var nära på att döda henne, men hon överlevde precis men nu utan trollstav då den bröts av.

Trots detta så återvände Umbridge till ministeriet och blev nu sekreterare till den nya ministern, Rufus Scrimgeour. Men när Voldemort kom till makten fick Umbridge i uppgift att vara chef över övervakningen av mugglarfödda. Hon höll bland annat i rättegångar med oskyldiga Mugglarfödda och hävdade att de stulit magi från en häxa eller trollkarl. Efter Voldemorts fall så blev Umbridge dock dömd och satt i Azkaban på livstid tack vare allt hon gjort och att alla mugglarfödda hon gav sig på inte klarade sig.

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

fridachristinas
fridachristinas,
Så himla spännande att läsa. Hade ingen aning om att Dolores var halvblod! Älskar dessutom hur J.K. Rowling lyckas göra en hemsk karaktär som man är lätt av avsky helt i rosa! Kram på dig <3
nouw.com/fridachristinas
Johannna
Johannna,
Men ellerhur, sjukt roligt faktiskt 💜
nouw.com/johannna
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh äntligen ett nytt sånt här inlägg, det är så roligt att läsa 😍 massa kramar ❤ 😊
nouw.com/sofialissmyr
Johannna
Johannna,
Vad kul att du tycker det 💜
nouw.com/johannna
IP: 82.99.3.229