Hon blev krossad!

Hellu!
Idag blir det en Harry Potter karaktär som faktiskt inte nämns i filmerna utan endast i böckerna. Nämligen husalfen Winky.

Winky var en husalf som tjänade familjen Crouch precis som sin mamma och mormor. När Barty Crouch Jr bytte plats med sin mamma i Azkaban så var det Winkys roll att vakta honom och se till så att ingen såg Barty. Efter flera år så skulle quidditch-VM vara i England och Winky övertalade Barty crouch senior att låta sin son gå dit eftersom han uppfört sig bra och eftersom han älskade qudditch. Så Winky fick i uppgift att hålla ett hårt öga på honom medan de var på matchen. Men när de kom upp till sina säten, Barty var under en osynlighetsmantel så vågade inte Winky titta eftersom hon var väldigt höjdrädd och hon höll då för ögonen hela tiden vilket gjorde att hon missade att Barty JR smög iväg. Han gjorde kaos under matchen och fick folk fly av rädsla. Winky hittade honom och tog honom till skogen men väl där så blev båda träffade av en lamslagningsbesvärjelse så de blev liggande. Men Barty var under en osynlighetsmantel så man såg bara Winkys kropp med en trollstav.

Ministerie-männen anklagade då Winky för att ha gjort allt detta trots att hon sa att hon inte visste hur man gjorde med en trollstav. Barty senior visste att det var hans son som gjort allt detta men han ville inte att folk skulle veta hans hemlighet så han gav Winky ett klädesplagg vilket gör att de blir fria. Ingen husalf med undantag från Dobby vill bli befriad så hon grät och bad honom att inte göra det. Winky föll i en djup depression och började då dricka honungsöl varje dag. Det är ingen hög alkoholhalt men för en husalf så räcker det. Dobby hjälpte henne att få jobb på hogwarts även om hon fortfarande var fast vid sin förra herre och vägrade jobba. Hon satt nästan bara på en stol vid brasan och drack sig full. De andra husalferna blev äckladed av henne eftersom hon inte ville jobba. Det var bara Dobby som tog hand om henne och som även la henne i en säng i vid behovrummet när hon var alldeles för full. När man fick veta att monsterögat Moody egentligen var Barty croch jr så tog de upp Winky för att identifiera att det varken var han och hon blev totalt förstörd när Barty berättade att han dödat sin pappa och blev ännu mer förstörd när hon fick veta att Barty skulle få dementorkyssen. Sakta men säkert blev Winky bättre trots att hon drack alldeles för mycket. Hon hjälpte dock till tillsammans med alla andra husalferna på Hogwarts under det andra trollkarlskriget.

Efter kriget så slutade hon dricka helt men var fortfarande förändrad för alltid.

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Åh ❤️
nouw.com/happym
Johannna
Johannna,
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh äntligen som jag har saknat dessa inllägg hihi! Du gör dessa så fantastiskt bra vännen. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Johannna
Johannna,
Tack fina ⭐
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229