Hon hade förluster i båda krigen!

Idag tänkte jag prata om ännu en karaktär från Harry Potter som jag tycker väldigt mycket om och det är Molly Weasley


Molly
föddes den 30 Oktober 1949 eller 1950 och Hon hade två bröder. Som de flesta andra häxor och trollkarlar så åkte hon till Hogwarts och hamnade i gryffindors elevhem, där hon även började dejta Arthur. Ganska snart efter hon gått ut skolan så gifte hon och Arthur sig och flyttade till kråkboet, De fick även 6 söner och 1 dotter tillsammans. Under första trollkarlskriget var hon inte en officiell medlem av fenixorden troligtvis eftersom hon hade så många små barn att ta hand om, men hennes bröder vad båda med i ordern och båda blev dödade under kriget.

Första året som hennes sjätte son Ron skulle börja på Hogwarts var första gången hon träffade Harry Potter som hon senare fick ett nära band till. Under den första julen på hogwarts skrev Ron till sin mamma att Harry troligtvis inte skulle få några presenter och Molly valde då att skicka med en julklapp även till Harry. Under de nästa åren så var Molly som en mor för Harry och som ständigt oroade sig för sina barn och som ständigt kämpade för att få ekonomin att gå ihop och som kämpade för att se till sina barn och huset medan hennes man var och jobbade.

När det andra trollkarlskriget var påväg att utbryta var Molly med om en sorg, hennes son Percy avslutade kontakten med sin familj då han ansåg att hans lojalitet var hos ministeriet och inte sin familj. Hon blev så klart förtvivlad och ingen kunde nämna hans namn utan att hon började gråta. När Fenixordern valt att ha sitt högkvarter i Sirius barndomshem så bestämmer Molly sig för att städa undan i huset och få det rent, hon ska ta bort en boggart men lyckas inte, man får då se alla de hon älskar dödas kroppar liggande på marken vilket innebär att det hon var som mest rädd för var att mista de hon älskade.

Både Molly och Arthur tog sig till hogwarts för att vara med i striden där och båda hjälpte till att förbereda med skyddsförtrollningar och när de kommit dit så kom även deras son Percy och bad om ursäkt för allt vilket blev en stor lättnad för henne. Molly stred mot en mängd dödsätare innan hon fick veta att hon hade förlorat sin son Fred, då tog hon sig till stora salen, la sig över hans bröst och bara grät innan hon fortsatte striden. Hon såg Bellatrix kasta en dödande förbannelse mot Ginny och av ren ilska valde hon att duellera mot Bellatrix ensam, utan att vilja ha hjälp från någon trots att folk försökte hoppa in i duellen. Bellatrix frågade henne " Vad ska hända med dina barn när jag dödar dig? När mamma går samma väg som lilla Freddie?". Detta var droppen för Molly och hon dödade Bellatrix, något som gjorde Voldemort förbannad och hon hade troligtvis dött av en förbannelse från voldemort om inte Harry skyddat henne.

Molly överlevde den andra striden och levde sedan vidare med en ständigt växande familj med barnbarn. Men hon glömde aldrig de förluster hon gjort i båda krigen!

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

by_anniess
by_anniess,
Kul att du visar bilder på dig själv med<3
Ha en fin lördag!
nouw.com/by_anniess
Johannna
Johannna,
Tack fina du. Detsamma 💕
nouw.com/johannna
celinelundqvists
celinelundqvists,
Åh men Molly <33 Absolut en favorit hos mig! Hon är så jäkla stark!
nouw.com/celinelundqvists
Johannna
Johannna,
Men ellerhur 😍
nouw.com/johannna
IP: 82.99.3.229