Hon stal från sin mamma!

Hej!
Idag tänkte jag prata om Helena Ravenclaw som var dotter till grundaren av elevhemmet Ravenclaw.

Helena var en av de första eleverna som började på Hogwarts då hennes mamma var med och grundade skolan. Såklart kom hon i elevhemmet Ravenclaw. Helena kände sig dock alltid i skymundan då hennes mamma var en av de visaste häxor under den tiden. Något som gjorde att hon blev ledsen och avundsjuk på sin mamma. Medan hon gick på Hogwarts blev en ung kille i slytherin kär i henne men hon nekade honom gång på gång. Helena fick tillslut nog och medan hon fortfarande gick på hogwarts så stal hon sin mammas kända diadem och flydde från England med en önskan om att med diademet skulle bli mer vis än sin mamma. Hennes mamma Rowena erkände aldrig att diademet var borta.

Rowena blev oerhört sjuk och bad någon leta upp sin dotter Helena för att prata med henne en sista gång. Samma man som var förälskad i henne under skolåren började söka upp henne och fann henne i en skog i Albanien där han bad henne följa med honom tillbaka till England. Hon hade hört hans fotsteg och hade då snabbt lagt diademet inne i ett ihåligt träd. Helena vägrade följa med mannen och nekade hans kärlek ännu en gång och då blev han rasande och tog upp en kniv och högg ihjäl henne innan han förstod vad han gjort och tog sitt eget liv. Helena valde att bli ett spöke, troligtvis för att hon ansåg att hon skulle vara klokare än sin mamma om hon "överlevde" döden. Även mannen som dödade henne blev ett spöke och numera är mannen som dödade henne den blodiga baronen som är slytherins spöke och Helena är Ravenclaws spöke.

när Tom Riddle eller som hans alias är Voldemort gick på Hogwarts så började han intressera sig för horocruxer och gick då till Helena eller som hon nu kallas The grey lady för att försöka få ur henne vart hennes mammas diadem var och eftersom hon kände att han förstod henne och smickrade henne så berättade hon var diademet var. När hon fick veta vad han gjort med hennes mors diadem ångrade hon sig rejält och vägrade berätta för någon annan vad som hade hänt. Men när Harry kom till henne och bedjande bad henne berätta vad som hänt så sa hon sanningen för att kunna återgälda vad hon gjort.

Helena är nu fortfarande spöke på Hogwarts och kommer troligen vara det för alltid.

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

carroat
carroat,
spännande att läsa! 😍
nouw.com/carroat
Johannna
Johannna,
Hilma Eklund
Hilma Eklund,
Äääääälskar det här inlägget! Jag tycker det är så himla coolt hur Helena Ravenclaw får en så stor betydelse i slutet av HP-storyn och att hon faktiskt är inblandad i horrocruxerna, tycker hon är ascool! Precis som du <3
nouw.com/hilma
Johannna
Johannna,
Men ellerhur, en stark karaktär 💜
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229