Hur kan man göra så mot sina egna barn? Torsdagsskräck

Idag kommer veckans "skräck-inlägg" och idag tänkte jag prata om den tragiska uppväxten som "Genie" Hade. Flickan jag pratar om heter inte "Genie" egentligen utan polisen har valt att gå ut med detta namnet till offentligheten.

Genie växte upp i Kalifornien och var sina föräldrars fjärde barn. Parets tidigare dotter hade dött endast 2 månader gammal eftersom pappan hade tröttnat på hennes skrik och lindat in henne i en filt och lagt i en byrålåda ute i garaget tills hon dog. Parets ena son hade även han dött men av en okänd anledning. De hade även en son som överlevde upp till vuxen ålder. Genie bodde under sina 12 första år i sitt rum, under dagen fastspänd på en potta och satt mitt i rummet och under natten nerlagd i en spjälsäng i en sovsäck och med något tungt över så att hon inte kunde ta sig ut. När hon försökte prata så slog hennes pappa henne med en pinne eller skällde och morrade på henne som en hund för att få henne tyst. Han förbjöd även sin fru och son att prata med henne och när Genie var 13 år gammal kunde hon i princip bara 20 ord varav alla var av negativklang såsom "nej, sluta och inte mer"

När Genie var 13 år gammal så flydde hennes mamma tillsammans med henne och hennes bror och den 4 november 1970 gick de in på ett socialkontor för att söka bidrag. Personen de pratade med trodde att Genie var runt 6 och säkert autistisk och när mamman berättade att hon faktiskt var 13 så kallade personen på sin handledare som genast anmälde fallet till polisen.

Genie hamnade på ett sjukhus och i början hade hon som en djurisk sida. Hon gick med händerna framför ansiktet och pratade aldrig utan bara morrade och rev folk som kom nära och de föremål hon rörde var sådana föremål man kunde leka med. Trots allt detta så hade sjukhuspersonalen hopp om att de skulle få henne i form som en vanlig 13-åring. Efter några månader hade Genie lärt sig fler ord men hon hade även lärt sig att klä på sig själv. Senare flyttades hon till psykologen David och hans fru och barn där hon bodde i 4 år. Genie började nu lära sig artikulera och använda teckenspråk. Men trots att hon fick massor med leksaker så ägnade hon nästan hela tiden sittandes i ett mörkt rum.

Under många år flyttades hon från olika fosterhem tills hon tillslut fick bo hos sin mamma igen. Men efter ett tag kände hennes mamma att det blev övermäktigt att ta hand om henne så hon sattes tillbaka hos fosterfamiljer. I vissa fosterhem misshandlades hon och hennes utveckling gick tillbaka till att sluta prata alls.
Nu bor hon på skyddat boende med en dold identitet!

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Såååå sjukt hemskt 😟 ❤️
nouw.com/happym
Johannna
Johannna,
Ja helt fruktansvärt tragiskt 😥
nouw.com/johannna
Louise
Louise,
Usch vad ledsen jag blir av att läsa detta! :/ <3
louiseelinore.com
Johannna
Johannna,
Ja jag mådde också dåligt när jag läste det 😥
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229