Hur kan ni kalla er kroppsinkluderande?

Hej på er!
Idag kommer jag vara lite irriterad men jag har faktiskt mina anledningar för det. Jag läste om att Victoria Secret hade blivit mer kroppsinkluderande och jag blev superglad, tänkte att det var ett tecken på att utvecklingen gick framåt. Så jag gick in på deras svenska instagramkonto och då såg jag det här:

Tolka mig inte fel, dessa kvinnor är väldigt vackra, men det är inte kroppsinkluderande och det gör inte att man har rätt att använda hashtags som #loveyourself och liknande. Men jag ville inte gå för fort fram så jag gick in på deras hemsida för jag tänkte att det kanske var där som de bestämt sig för att ändra sitt sortiment. Ja, det finns i storlekarna xs-xl vilket i och för sig inte är särskilt kroppsinkluderande. Men det jag reagerade på var att där fanns inte en enda modell som var lite kurvig eller tjock eller liknande. Alla var smala och normativt snygga och då ska ni veta att jag gick igenom alla kategorier med allt från bh:ar till trosor. Bharna fanns dessutom främst upp till storleken 40 och det är definitivt inte kroppsinkluderande.

En kommentar de fått när de blivit ifrågasatta var " vi försökte göra en tv special för plus size människor år 2000 och ingen hade något intresse, det finns fortfarande inget intresse"

okej, hur många människor som helst är plus size och de har inte gjort ett försök på över 19 år. Men nu ska vi vara positiva, de har faktiskt anställt en plus size modell och henne har vi här:

Ja, hon är verkligen supervacker men om jag får gissa så har hon 40 eller 42 i kläder och det är INTE plus size. Det är ett steg framåt men hon är ingen plus size kvinna. Jag känner att alla vet att ni inte är kroppspositiva men då ska ni inte hävda att ni är det bara för att tjäna pengar. Jag tror i mitt stilla sinne att de faktiskt hade kunnat öka sin vinst väldigt mycket om de bara hade höjt trosorna till kanske 2XL eller dra upp BH:storlekarna till storlek 48.

jag är irriterad för jag anser inte att man spelar på känslorna på stora människor genom att skriva att man är kroppsinkluderande och sen går man in på hemsidan eller instagram och bara känner sig ful och otillräcklig för att man missförstår och tror att de kvinnorna är plus size och att man själv är en elefant eller flodhäst. Det är enligt mig vidrigt!

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

Wifeey
Wifeey,
Ja de e sjukt hur många unga tjejer och kvinnor ser upp till dessa modeller och tyvärr kan de sluta väldigt illa
Whaaaaat är hon plus size? Tycker hon är väldigt normal och långt ifrån plus
"Men oavsett vad man ser dagligen så ska man vara stolt över sig själv då det man själv har är de finaste och de finns bara en av dig"

Stor kram
wifeey.se
Johannna
Johannna,
Men elleehur, jag ser inte heller henne som plus sig. Håller med om att alla är vackra 💜
nouw.com/johannna
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Vet inte exakt vad som menade med att ingen hade något intresse, men om dom menade att ingen plus size hade intresse av att delta beror det såklart på att plus size fortfarande anses som mindre vackert och därför undviker många att synas. Se bara här på Nouw, hur många plus size med bikini har vi sett i sommar? Trots att det kryllar av olika kroppsformer på stranden tycker jag inte det avspeglas i sociala medier.
nouw.com/jossustravelpics
Johannna
Johannna,
Åh, jag har inte ens tänkt på det du skrev om med nouw men när jag tänker efter så här du verkligen helt rätt. Så sjukt 😨
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229