Julkalender del. 12

Hej på er!
I Lucka 12 hittar vi ett tips till er. För er som tycker drömmar är intressant så gör en drömdagbok där du skriver ner det du drömt om under natten. Då kan man också försöka tyda vad drömmarna vill förmedla.

Men i detta inlägget har jag gjort tolkningar av julens 3 spöken som är från dåtiden, nutiden och framtiden. Jag kommer gå på mina egna tolkningar och jag kommer förklara hur jag tänkt. De kommer alltså inte alls bli som i historian.

Den första är julens spöke från dåtiden. Jag har valt att göra den med bruna jordiga färger eftersom vi förr främst höll på med jordbruk och våra kläder var mycket jordigt färgade och liknande. Jag gjorde en enkel sminkning för jag tror att människors liv förr i tiden innan internet kom var betydligt enklare och simplare.

Julens spöke från nutiden är en sminkning som består av många olika färger som kanske inte ens riktigt hör ihopa. Detta är för mig nutiden eftersom vi i Sverige just nu har det bra och vi har pride-festivalen och alla får vara sig själva mycket mer än vad man fick förr i tiden. Men vi har även många typer av människor som kanske inte alltid passar ihop eller som klickar.

Julens spöke från framtiden är till skillnad från nutidens spöke inte alls färgglad utan endast full av mörka färger. Detta eftersom jag tror att det är ungefär så vår framtid kommer vara. Vår miljö är totalt förstörd, fortsätter politiken som den gör just nu så kommer folk inte längre få vara sig själva och man kommer behöva följa en mall. Jag tror personligen att fortsätter vår utveckling så som den gör just nu så kommer mina barn växa upp i en värld av hat och miljöförstöring.

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

by_anniess
by_anniess,
Det är så intressant med drömmar! tyvärr kommer jag sällan ihåg mina drömmar<3
Häftiga bilder<3
nouw.com/by_anniess
Johannna
Johannna,
Men ellerhur 💜nouw.com/johannna
happyM
happyM,
Alltså wow!!❤️nouw.com/happym
Johannna
Johannna,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229