Julkalender del. 18

Hellu!
Nu börjar det närma sig jul hörrni. Det är dags för lucka 18 idag.

Om du fick önska dig vad du vill av tomten och du var garanterad att få det, vad skulle det vara?
Om det skulle vara en materiell sak så skulle det troligtvis vara
Om det skulle vara något annat så skulle det vara att alla barn som inte har en bra jul eller som aldrig får presenter eller ingen möjlighet att fira jul ska få göra det i år. Alla barn ska få möjlighet att fira en mysig jul med familj och presenter och kalle anka.

är din julgran fake eller äkta?
Vår julgran är fake. Främst för att mamma inte tål kvalster som finns i riktiga granar. Men i längden blir det också billigare eftersom man har den i flera år.

Vilken är den sämsta julklapp du någonsin fått?
Det känns så elakt att säga det men jag skulle säga att det var för längesedan när pappa skulle ge en julklapp och jag fick ett par såna mjuka strumpor. Man ska vara tacksam för allt man får men jag kände ändå att det var min pappa och ja, jag var tvungen att välja någon.

vilken är din favorit-jullåt?
Helt klart Denna

vilket budskap har julen för dig?
För mig har den budskapet att jag ska vara tacksam och att jag är lyckligt lottad. Jag firar jul med min familj, får paket och har det mysigt medan de finns barn och vuxna för den delen som inte får julklappar, inte har någon familj att fira med eller som lever med ångest inför jul pågrund av alkohol eller andra anledningar.

Hur dekorerar du ditt hus när det närmar sig jul?
Jag vill nog dekorera mer än mamma eftersom jag vill ha jul på varje centimeter i vårt hus. Men julgran är ett måste, vi har även ett stort tomtebord med massa hus, tomtar och annat. Som ett litet tomtelandskap helt enkelt. Sen har vi ljusstakar och julstjärnor och tomtar och allt möjligt.

Var ärligt: Vad är roligast, att ge eller få presenter?
För att vara helt ärlig så är det att ge presenter som man vet att den man ger den till kommer att gilla. Typ om man ger en present som någon önskar sig och de öppnar upp och blir riktigt glada, det tycker jag är riktigt roligt. Men om man nu ska vara ärlig så är det ju alltid kul att få presenter också.

Någonting din familj gör varje år vid jul?
Inte något så speciellt jag kan komma på. Vi äter julmat, ser på kalle anka och öppnar julklappar. Men det är väl vad de flesta gör tänker jag.

Köper du presenter eller gör dem själv?
Det är lite olika. Nu för tiden köper jag oftast julklappar men när jag var lite yngre så gjorde jag mycket julklappar själv eftersom det blev billigare och jag inte hade mycket pengar.

Vilken är din favorit julfilm?
Helt klart grinchen. Jag tycker den är så rolig men ändå med ett sjukt fint budskap eftersom det handlar om honom som är oerhört sur och elak för att han som barn blev behandlad illa. Sen är där humor i den också vilket jag gillar.

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Vilken mysig liten lista 😊 så kul att läsa om andras syn på julen och deras jultraditioner<3
nouw.com/emelieanderssoon
Johannna
Johannna,
Men ellerhur 💜
nouw.com/johannna
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godnorgon fina du! Galet att det snart är jul alltså! Jag hade önskat mig ett hus 😂 massa kramar ❤ 😊
nouw.com/sofialissmyr
Johannna
Johannna,
Haha ja det hade inte suttit fel 😍
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229