Julkalender del. 2

Hej på er!
Idag är det andra december vilket innebär nästa julinlägg och det handlar om julkalendrar. Jag tänkte berätta om mina favorit-julkalendrar genom åren. Vissa gick innan jag föddes men jag har sett dem senare. Ni kan ju kommentera där nere vilken som är er absoluta favorit-julkalendrar. Jag kommer också räkna så att nummer 1 är den jag tycker är bäst och 5 den som jag tycker är bra men ändå sämst av de på listan.

Men innan vi kör igång så öppnar vi dagens lucka och idag hittar vi ett citat som jag tycker ni ska tänka på under dagen. "you were born to be real, not perfect"

1. Den första på listan och som också är nummer 1 är mysteriet på greveholm. Den gick ju innan jag föddes men jag har sett den senare och jag älskar den. Jag tycker det är en så mysig känsla och man känner verkligen att det närmar sig jul. Dessutom tycker jag spökena är så sjukt härliga och jag kan tänka att man som yngre barn tycker den är riktigt spännande med allt med spöken och greven och liknande. Jag tycker dock inte att uppföljaren som de gjorde typ 2012 är alls lika bra som den första.

2. Nummer två är Pelle svanslös som också gick innan jag föddes. Jag tycker även den är så härlig eftersom det är vintertema och i olika avsnitt så gör de olika julsaker. Dessutom tycker jag allt mellan Pelle och Maja gräddnos är så gulligt. Jag får alltså en mysig julkänsla av Pelle svanslös.

3. Det är den sista som är från innan jag är född, nämligen sunes jul. Denna tycker jag om eftersom den här lite mer humor i sig och visar en vanlig familj som lever i totalt kaos. Dessutom identifierar jag mig så sjukt mycket med Rudolf eftersom han är lika klantig som jag så det är ju lite roligt. Jag älskade också att läsa sune när jag var yngre.

4. Detta kan nog vara en lite impopulär åsikt. Jag gillade nämligen piratskattens hemlighet som fick sjukt mycket hat. Det var den julkalendern som utspelade sig på typ gran canaria och folk tyckte att man skulle ha det i ett snöigt område. Jag brydde mig faktiskt inte utan tyckte bara det var lite kul att få ett avbrott i allt slask vi har i Sverige. Dessutom var den lite spännande när den väl gick.

5. Den sista på denna listan tusen år till julafton som ju var när de åkte tillbaka till olika tider och såg hur de levde och firade jul. Många tyckte det var tråkigt men jag gillade den faktiskt, främst för att där var en liten flicka som var typ det sötaste jag sett men även för att man lärde sig en hel del och det är väl bra om en julkalender är lärorik också.

Som sagt, ni kan väl skriva era favoriter?

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon vännen <3 Åh herregud så mycket nostalgi det blev här då, jag älskar det! Sunes jul är ju verkligen så mysigt 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Johannna
Johannna,
Men ellerhur 😍
nouw.com/johannna
carroat
carroat,
Sunes jul är min absoluta favorit 😍
nouw.com/carroat
Johannna
Johannna,
Ja den är riktigt bra 💜
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229