Julkalender del. 20

Hej på er!
Idag är det lucka 20 och nu är det bara 4 dagar kvar fram till att det är julafton, det närmar sig. I dagens lucka skulle jag tycka det vore roligt att veta vart er drömresa skulle vara?

Idag blir det lite olika jultraditioner i olika länder som jag tänkte berätta för er. Självklart stämmer det inte för alla och detta är kanske mer äldre traditioner men ja, ni förstår.

Spanien
I spanien är det inte tomten som kommer med julklappar utan det är de tre vise männen. Man äter dessutom inte julmaten förrän efter midnatt. Även en liten träbit som kallas "Tió de Nadal" är en liten vedträ med pinnar till ben och ett litet ansikte. På kvällarna innan jul så ska man bädda ner den på natten, matas och allmänt ta hand om den. När det sedan är julafton så sätter man den framför öppna spisen och låter barnen slå och banka på den tills den "bajsar" ut presenter.

USA
I USA är det en tradition att man köper en typisk julpyjamas som man har på sig när man öppnar sina julklappar den 25:e December ( De firar ju jul då)

Japan
I Japan är det tradition att man äter KFC på julafton efter att man gjort en oerhört lyckad reklamkampanj

Peru
Detta har väl inget med jul att göra egentligen men det sker den 25:e där man firar jul. Det är att vissa byar i Peru träffas denna dagen och får ut sina konflikter i slagsmål. Även barn är med i detta.

Österrike
Innan jul så är det en tradition att klä ut sig till en figur som liknar djävulen och gå ut och skrämma barn och vuxna och är i Österrike en varelse som ska skrämma barnen till att lyda sina föräldrar.

Tjeckien
I Tjeckien finns det en tradition att unga kvinnor lägger en körsbärskvist i vatten och om det blommar innan julafton så kommer man bli gift under nästa år.

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

Hannativeskog
Hannativeskog,
Herrgud kan knappt fatta att de är 4 dagar kvar 😂nouw.com/hannativeskog
Johannna
Johannna,
Men ellerhur. Helt sjukt 😂nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229