julkalender del. 21

Hej!
I lucka 21 hittar vi en uppgift att ni ska berätta vad ni gillar mest med julen.

Idag tänkte jag berätta om hur jag firar min jul i år.

Under lillejulafton så åker jag och mamma alltid hem till mormor under kvällen för att äta julmat och sedan spela bingo på uppesittarkvällen medan vi äter julgodis som jag gjort. Sen såklart klagar man alltid på att det blir så sent och att de pratar så mycket vilket är standard hemma hos oss. Vi har också en sån typ regel att upp till 500kr så får man behålla det själv och får man mer så ska vi dela, men vi har aldrig vunnit mer än typ 200kr.

Sen under julafton så tar jag och mamma det lugnt under förmiddagen och lägger ut julklappar under granen och tittar på julkalendern och och förbereder julmat och dukar innan mormor och farfar kommer hem till oss och kollar på Kalle Anka medan vi fikar och sedan bara umgås och äter julmat så att man tillslut håller på att spricka och hamnar i matkoma. Efter julmaten så delar vi ut och öppnar våra julklappar och vi har alltid en rutin att den äldsta börjar öppna och sen är den yngsta, alltså jag sist. Under juldagen så åker vi upp till min kusin och firar jul där. Så då tror jag vi åker på förmiddagen och äter jullunch innan vi kommer fika och öppna julklappar och sen kommer vi åka hem på kvällen eftersom annandag jul är mammas sista lediga dag och då brukar vi bara sitta hemma och se på julfilm och pusslar lite och bara sitter i pyjamas under hela dagen.

Hela vår jul handlar väl främst om att ha det mysigt och ta det lugnt. Vår familj är ju inte särskilt stor så det blir inte en jättestökig jul vilket jag är riktigt tacksam över också.

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

tinafalkestad
tinafalkestad,
Vad kul att läsa hur dina dagar vid jul ser ut! Vi brukar variera om den äldsta eller yngsta börjar öppna, lite kul att börja från ett håll! Haha vi brukar alltid sitta och klaga på hur sen uppesittarkvällen blir med, och hur utdraget allt är, haha 😊 <3 Hoppas du får en fantastisk fjärde advent, jättefin bild på dig<3nouw.com/tinafalkestad
Johannna
Johannna,
Men ellerhur 😍 man vet hur utdraget det är men ändå klagar man varje år 😂nouw.com/johannna
Wifeey
Wifeey,
Dedär låter som en perfekt julafton o lilljul för mig 😊
Hoppas nu då att ni vinner över 500 kr så ni alla får en vinst haha
wifeey.se
Johannna
Johannna,
Ja det hoppas vi på 💕nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229