Julkalender del. 9

Hej på er!
Idag är det lucka 9 och däri finns en uppgift. Jag vill att ni skickar iväg ett sms till någon ni tycker om och skriver en komplimang. Ni kan skriva hur bra vän den är, att ni tycker om personen eller att du tycker personen är vacker eller vad man själv vill. Gör någon annan glad.

Idag är det är dags för ett supermumsigt recept med jultema. Nämligen pepparkaksmuffins.

Du Behöver:
100g smör
1 msk färdigblandad pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl mjölk

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret i en kastrull. När smöret är helt smält drar du av kastrullen från plattan och häller i pepparkakskryddan och kanelen och rör runt.
Vispa ägg och socker tills det blir poröst i en bunke. Tillsätt mjöl, bakpulver, mjölk och smörblandningen innan du börjar lägga upp muffinformar och häll i smet i alla.

Grädda muffinsen i ugnen i runt 13-16 minuter eller tills du kan sticka ner en pinne och dra upp utan att det följer med någon smet och att de har fått lite färg. Du sätter dem sedan för att svalna.

Sista steget är väl främst för att piffa till det sista och det är att när muffinsen är helt svala så pudrar du på floursocker. Sedan är det bara att servera eller frysa in eller vad du nu egentligen vill!
Bon Apetit!

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

Hannativeskog
Hannativeskog,
Johannna
Johannna,
Ja verkligen 😍
nouw.com/johannna
carroat
carroat,
Men mums vad goda! 😍
nouw.com/carroat
Johannna
Johannna,
Ja, supergoda 😍
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229