Kan vi sluta skylla på varandra?

Hej på er!
Jag vill bara säga att detta är mina åsikter.
Idag tänkte jag prata om något som är väldigt aktuellt och som tyvärr finns överallt i Sverige nuförtiden och det är all gängkriminalitet. För jag blir på riktigt arg när vuxna människor lägger ansvaret på de unga människor som dras med i detta och säger att " det är dagens ungdomar". Jag däremot menar att det måste finnas en bakomliggande faktor. Enligt forskning och statistik så är många i dessa kriminella gäng invandrare och det säger jag inte för att jag är rasist utan det kan man kolla upp. Jag tror inte det är för att invandrare är mer aggresiva och liknande utan jag tror att det handlar om att de som kommer till Sverige blir så segregerade i samhället att de hamnar i dessa gängen eftersom det blir någon form av gemenskap och man umgås med andra människor. Sen är det något jag tänkt på och det är varför ingen i närheten har märkt något. Jag menar att gå med i kriminella gäng har gått ner i åldrar och är man under 18 så måste man ha vårdnadshavare av något slag, vare sig det är en fosterfamilj eller biologiska föräldrar. Dessutom har man säkerligen andra vuxna i ens närhet. Lärare som börjar märka att ungdomarna kanske inte kommer till skolan och liknande. Hur kan ingen av dessa människorna reagera och göra något åt det? Vart är alla vuxna i en situation där unga människor hamnar i så dåliga kretsar att det börjar med vapen och knark. En människa som mår psykiskt bra och känner sig älskad tror inte jag känner något behov av att gå med i dessa gängen.

Dessutom förstår jag inte vårt samhälle. Varför fokuserar vi på att skylla på varandra istället för att enas att hjälpa till? Man säger att det är dagens ungdomar, att det är rappare som uppmuntrar, att Amerikanarna inspirerar, att polisen inte gör tillräckligt mycket och gud vet vad. Men hjälper det? Vi skyller på varandra men det räddade inte livet på mamman som blev skjuten till döds med sin baby i famnen, det räddar inte alla barn som börjar med droger eller alla familjemedlemmar till gängmedlemmar som blir dödade för att gängmedlemmarna blir ovänner.

Istället för att försöka hitta någon att skylla på så ska vi kanske fokusera på att hitta en lösning och hjälpa alla innan de kommer in i gängverksamheten på riktigt och sitter fast.

XOXO Johanna


  • Åsikter

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Detta är så viktigt!!❤️ Kram
nouw.com/happym
Johannna
Johannna,
IP: 82.99.3.229