Mina tips!

Hej på er mina fina!
Idag tänkte jag göra en lista med tips och "regler" Man borde veta om man ska skaffa en hund eftersom det finns ganska många olika tips och ideer.

1. Skaffa inte en hund bara för att de är söta. Olika hundraser har olika personlighet. Så om du har en speciell hundras du vill köpa så rekommenderar jag dig att läsa på, är detta verkligen en bra hund för dig. Jag menar vissa hundar passar inte att ha i en lägenhet, vissa hundar behöver enormt mycket aktivering medan vissa trivs mer med att ta det lugnt.

2. Skaffa inte en hund om du inte är beredd att göra saker som inte är så roliga som att tillexempel köpa bajspåsar och plocka upp efter din hund, det är bara en regel som man måste följa. Har man en hund med mycket hår så får man också vara beredd på att torka eller tvätta hunden i rumpan eftersom det kan fastna både smuts och hundens egna bajs där.

3. Lämna aldrig din hund utanför en affär. Jag vet att det är många som gör det men jag vet också vilka as det finns ute i vida världen. Det finns folk som sparkar på hundar som står utanför affären, folk som matar hundarna med olika saker och sen såklart de som kidnappar hundarna och då kan du komma ut från affären och så är din hund väck. Då är det bättre att lämna hunden hemma eller vänta till någon annan kan hjälpa dig vakta hunden.

4. Många vill ju köpa valpar eftersom de är så söta och man vill uppfostra dem redan från början men då måste man också vara beredd på arbetet man måste lägga ner. Du måste ha så mycket tålamod när det gäller att uppfostra hunden eftersom de kan ta tid. Du måste ha tiden att gå ut med hunden flera gånger om dagen, mer än om du skulle ha en vuxen hund. Sen finns det många fler saker, så har du inte tid så skaffa inte en valp.

5. Det sista jag ska säga är att lämna aldrig din hund i bilen när det är varmt. Är det 28 grader utomhus så är det runt 50 grader i bilen och detta är för det första olagligt och för det andra kan hunden dö. Där ska jag också lägga till att om du ser en hund i en stängd bil i denna värmen så har du en skyldighet att ringa polisen och få ut hunden ur bilen.

XOXO Johanna


  • Listor

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon fina du! Det är verkligen mycket att tänka på när man ska skaffa hund, speciellt att välja rätt ras. Jag har kollat mycket på raser för vill verkligen skaffa hund men inte bestämt mig riktigt än. Är dock riktigt sugen på en corgi, verkar vara en toppenras som skulle passa oss. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Johannna
Johannna,
Ja men ellerhur, ja corgi är en underbar ras💜
nouw.com/johannna
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Så himla bra tips vännen! <3
nouw.com/emmaengstrom
Johannna
Johannna,
Tack fina 💜
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229