något jag hållit för mig själv i 7 år!

Hej mina fina läsare!
Idag ska jag skriva om en sak som jag faktiskt hållit hemlig väldigt länge och som inte ens mamma visste förrän för kanske en månad sedan. Men det är någonting jag verkligen vill att man pratar mer om och som kan gå så jäkla illa om man har otur.
Det jag tänker skriva om hände när jag var runt 13 så det är absolut inte heller nyligen vilket nästan gör det hela lite värre.

Men som sagt, jag var 13 år gammal och blev grovt mobbad, så mobbad så att jag inte ville leva längre och då blev en av mina bästa vänner mobilen och sociala medier och för unga människor och särskilt unga flickor kan sociala medier inte vara farligt. På den tiden var kik en social media som nästan alla använde där man kunde chatta med i princip vem man ville. Där fick jag kontakt med äldre män som såklart låtsades att de var yngre men som även jag fattade var äldre.

Men problemet var att dessa män berättade för mig hur vacker jag var, hur perfekt jag var, att jag borde behandlas som en prinsessa och precis allt som en person med nedbruten självkänsla mår bra av att höra. Sen började de be om bilder och jag skickade helt vanliga selfies vilket fick reaktioner om att jag var vacker, hur vackra ögon jag hade osv.
Ja visst fick jag bekräftelse av min mamma och familj men det är inte samma sak som med en utomstående och som deprimerad vilket jag var och med en självkänsla som var nere i botten så klamrade jag mig fast till varje liten bekräftelse. De bad mig skicka bilder topless vilket jag gjorde och de fortsatte överösa mig med komplimanger. Det hade kunnat gå ännu längre eftersom jag var nära ett flertal gånger att träffa dem. Allt detta slutade tack vare att jag började få hjälp genom psykologer men jag vill knappt ens tänka på vad som annars kunde hänt om jag fortsatte.

Men varför berättade jag aldrig något?
Svar, för att jag skämdes. Alla vet att man aldrig ska skicka lättklädda bilder till någon man inte känner och även jag visste det i mitt bakhuvud och på något sätt skämdes jag för att jag sjunkit till den nivån jag hade gjort.
Med detta inlägget vill jag uppmärksamma alla, men såklart främst föräldrar vilken skada sociala medier kan göra. Särskilt unga människor är så jäkla ömtåliga på Internet och de är så lätta att manipulera och särskilt människor som har sjukt dålig självkänsla. Så jag ber alla vuxna att först och främst ha ett samtal med era barn om vad som kan hända om man skickar bilder till fel människor för det kan sluta fruktansvärt, det är bara att läsa om nätpedofilen i Husby. Men sen måste man också som vuxen ha ett litet öga på vad ens barn gör på Internet för allt kan man inte skylla barnen på.
Ett barn och en tonåring har inget konsekvenstänk och särskilt om det är ett totalt nerbrutet och gör allt för att få upp sin självkänsla och något som man kanske inte kan förstå om man inte varit utsatt är att en vuxen människa som vill ha kontakt med barn kan vara sjukt charmiga och manipulerade.

jag tänker ibland fortfarande på om mina bilder finns sparade någon gammal mans dator eller vad som och vilka andra unga tjejer han lyckats eller försökt lura till sig bilder.
så snälla håll koll på era barn på Internet, de är så sårbara!

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Du är så otroligt stark som delar med dig av detta, du ska ABSOLUT INTE skämmas på något sätt ❤️ Det är så himla lätt att saker går fel och ibland vet man inte hur långt det kan gå ❤️ Skickar en stor kram till dig fantastiska du ❤️
nouw.com/happym
Johannna
Johannna,
Tack fina, ja det är ju tyvärr sjukt lätt <3
nouw.com/johannna
aliceemericsson
aliceemericsson,
Åh, så bra att du vågar skriva om detta, verkligen starkt av dig! <3 Kram fina du!
nouw.com/aliceemericsson
Johannna
Johannna,
Tack fina du <3
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229