Ny katergori~veckans bok

Hej!
Ja som ni ser i rubriken kommer jag starta en ny katergori som heter veckans bok. Ni som kollade på min youtubekanal innan vet att jag tycker läsning är något av det bästa som finns och att jag tycker alla borde läsa böcker. Då tänker jag börja tipsa en gång i veckan med olika böcker helt enkelt så kanske man får mer inspiration.

Första boken är en som jag ganska nyligen läst ut. Den heter : "Idilia Dubbs dagbok" och är skriven av henens vän Genevieve Hill.

Detta är en verklighetsbaserad bok vilket innebär att allt detta hänt på riktigt. Det är en 17-årig flicka som heter idilia som ska åka med sin familj till Rhen. En dag så försvinner hon spårlöst och ingen kan hitta henne. 10 år senare när man ska riva en ruin hittar man hennes kvarlevor tillsammans med en bok. Detta är hennes dagbok som hon skrev ända in i slutet. Man får följa med vad som hände innan, hur hon hamnade i en ruin och varför hon dog , endast 17 år gammal. Boken är skriven av hennes dåvarande vän Genevieve som ville ge ut den redan under 1800-talet. Detta ville dock inget förlag men efter att genevieve dött så släppte den som ärvde henne boken och den har efter det blivit väldigt känd.

Jag anser att detta är en bra bok då den är väldigt spännande. Det är också väldigt intressant då det är en sann historia och det mesta av boken är någons anteckningar. Den kanske inte är något om man är lite yngre men från 15 och uppåt skulle jag väl rekommendera att den passar.

Hoppas ni gillar min nya kategori.
Många varma morgonkramar

XOXO Johanna


  • Nära Höganäs V

Gillar

Kommentarer

alvaalarssoon
alvaalarssoon,
IP: 82.99.3.229