Persefone: hon kidnappades!

Hello!
Som jag gjort inlägg om tidigare har jag börjat göra fotograferingar med inspiration från grekiska gudinnor, bara med en modernare tappning. Så idag tänkte jag visa bilderna för Persefone, underjordens gudinna. Persefone var faktiskt dotter till självaste Zeus.
Det sägs att hon blev underjordens gudinna när hon och hennes vänner plockade blommor på en äng och underjordens gud Hades kom upp och fick syn på henne och blev förälskad och bestämde sig för att göra henne till sin fru och därför kidnappade han henne.

Persefones mor Demetor sörjde sin dotter och tack vare detta skötte hon inte sina uppgifter som skördens gudinna vilket gjorde att alla växter på jorden började dö. Zeus krävde då att Hades skulle släppa Persefone men Hades som var lömsk lurade Persefone att äta ett granatäpple som gör att hon måste stanna. Äter man av mat från de döda så måste man stanna. Zeus föreslog då att för varje kärna hon ätit så skulle hon stanna nere hos honom. Alltså skulle hon ägna 3 månader i underjorden och 9 på jorden. Detta sägs vara hur årstiderna kom till. De 3 månader hon var nere i underjorden var det också kallt och allt var dött eftersom hennes mor sörjde att hon inte fanns där.

XOXO Johanna


  • foto

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Så kul att få se din utmaning ❤️ Kram
nouw.com/happym
Johannna
Johannna,
Tack fina du 💕
nouw.com/johannna
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh så himla häftiga bilder, är helt fast i dom! Du passar så sjukt bra i den klänningen med vännen: Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Johannna
Johannna,
Åh tack fina 💕
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229