sexuella övergrepp

​Hej!
I detta inlägget kommer det fler av mina åsikter. Jag gjorde ett liknande med rasism för ett tag sen där jag fick en massa bra kritik vilket jag tackar för. Något som är väldigt aktuellt nu i sommar med alla festivaler och liknande är våldtäkter,folk som tafsar eller att folk säger saker till dig. Jag vill först säga att självklart inte alla killar är såhär och att det såklart även finns kvinnor som våldtar och liknande men i detta inlägget handlar det om män och generellt. Jag vill börja med något enkelt för att värma upp:


Har någon rätt att ta på din kropp om du inte vill det? svar nej

Många kvinnor framförallt sexualiseras pågrund av sitt utseende. Särskilt tjejer med tex stora bröst eller rumpa. Man får höra många saker. Skickar man bilder eller liknande får man inte kommentar om att man har ett fint leende eller liknande utan bara att man har snygga bröst eller liknande. Samma gäller det när man pratar med någon i verkligheten och de bara kollar ner på dina bröst. Nu tror kanske många av er att detta ska räknas som en komplimang men nej. För mig är det lite av en kränkning att mestadels killar då inte ska kunna kolla mig i ögonen när man pratar.

Folk säger att man inte ska hänga upp sig på sådanna småsaker men det är sådanna här småsaker som senare leder till våldtäkter. Att tjejer ska behöva fundera på om de vågar gå ut på kvällen, att man ska behöva ha armband där det står "tafsa inte" och att man ska fundera på att köpa olika sprayer för att skydda sig är tragiskt. INGEN har rätt till din kropp om du säger nej. För jag menar att sex, det är verkligen så nära en person kan komma din privata sfär. Att offren som sedan blir våldtagna inte blir trodda på och ifrågasatta är också väldigt tragiskt. När de blir frågade om de sa nej tillräckligt tydligt eller höll ihop benen tillräckligt hårt. Ett nej är alltid ett nej och en av anledningarna till att alla som blir våldtagna inte vågar polisanmäla är att de är rädda att inte bli trodda på. 


Varför i helvete ska där finnas sidor man kan googla på med saker man ska göra för att inte bli våldtagen.Att man ska klippa sig för att det ska bli svårare för den som våldtar dig att hålla fast dig, du ska inte ha urringade kläder eller korta kjolar. Så en man ska kunna gå utan tröja och med byxorna så långt ner att han visar halva rumpan medan en tjej som man ser lite tyg av hennes bh väljer då att bli våldtagen? Dessutom kan jag berätta för er att det inte bara är kvinnor med urringade kläder som blir våldtagna. Allt hänger inte på kläderna. 


Våldta har man gjort i många tider men man pratar om att tiden ska gå framåt och däri också människornas utveckling men tydligen inom den punkten står vi stilla. Det är fortfarande lätt att våldta tjejer på en festival med tusentals människor där ingen ens märker det. 

Ser ni någon som blir sexuellt trakasserad eller annat så kanske man inte vågar gå fram, det förstår jag med eftersom killen eller mannen kan ge sig på dig då. Men gå i så fall därifrån och ring polisen. Gör ett försök till att hjälpa så behöver du inte ha något på ditt samvete. 


Jag kan personligen säga att jag inte gillar att vara ute när det är mörkt vilket jag inte ska behöva egentligen. Jag ska inte behöva känna mig osäker i kläderna jag bär och inte heller fundera på att köpa spray. 

För vad hjälper egentligen ett armband när mänskligheten inte utvecklas? XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

Emma
Emma,
Sedan är det helt sjukt att folk kan våldta någon utan att känna något dåligt samvete över det...
IP: 82.99.3.229