Torsddagsskräck: ett olöst mord!

Hej!
I dagens torsdagsrys kommer jag prata om ett känt finskt mord. Nämligen Bodem-morden.

Den 5 juni 1960 så åkte de två 15-åriga tjejerna Maila och Anja till en camping vid Bodomskön där de skulle träffa sina 18 år gamla pojkvänner Nils och Seppo. Till sina föräldrar hade tjejerna sagt att de skulle sova hoa en vän och killarna hade med sig både alkohol och kondomer. De hade en rolig kväll och drack sprit och skrattade och någongång försökte Nils ge Maila en sexuell invit som hon nekade. Ungdomarna gick tillslut och la sig i sitt tält och någongång under natten vaknade dem av att en kniv skar sönder tältduken och någon började hugga med en kniv. Anja och Seppo blev snabbt dödade av ett trubbigt föremål som slagit sönder deras skallben. Maila däremot verkade förövaren ge sig på mest, hon hade nämligen flest hugg, slag med trubbigt föremål och var dessutom naken på underkroppen. Nils däremot hade blivit svårt skadad men han levde fortfarande.

Tyvärr har Nils tappat minnet av alla skador mot huvudet och kan inte besvara några frågor. Nils låter sig bli hypnotiserad för att försöka få ut några svar och man får ur honom några detaljer. Han berättade att någon skurit sönder tältduken och attackerat med både en kniv och något som ser ut som ett järnrör. Man lyckas också göra en fantombild på hur mördaren skulle kunna se ut.

Folk började fråga sig, vem kunde det vara som mördade 4 oskyldiga ungdomar?
Vissa funderade om det var samma mördare som dödade 2 stycken flickor på Tulilathi camping 10 månader tidigare.

En annan tanke är att det enligt vittnen stått 2 män och fiskat bara en bit bort samma kväll som mordet skedde och tydligen fick de bråttom bort eftersom polisen hittade ett knippe fiskar som låg på en sten. Polisen bad i tv männen flera gånger att stiga fram ifall de hade upplysningar men där var aldrig någon som kom fram.

En annan misstänkt har varit Valdemar Gyllström som hade en kiosk en bit bort från mordplatsen och där ungdomarna tidigare köpt juice för att blanda ut spriten med. Han var känd för att hata campare och ett väldigt aggressivt sätt. Han drunknade 1969 och ska bara några dagar innan sätt "det var jag som dödade dem"

Man misstänkte också hans Assman som togs in på sjukhus dagen efter morden eftersom han betedde sig väldigt konstigt. Han var aggressiv och låtsades bli medvetslös flera gånger, dessutom var hans kläder smutsiga och han hade något på kläderna som såg ut som blod och han liknade dessutom fantombilden.
Men efter grundliga utredningar så har man strukit både Assman och Gyllström.

Men 44 år efter morden, alltså 2004 så greps den enda överlevaren Nils som nu är 62 år och pensionerad busschaufför. Polisen har granskat fallet och kommit fram till en del bevis de anser är starka nog för att anhålla honom.
De menar bland annat att det inte hade funnits något annat dna på mordplatsen och att blodspåren visade att mördaren använt Nils skor som stod gömda en bit bort.
Motivet tror man var ilska efter att hans flickvän avvisade hans sexuella inviter och närmanden.
Men Nils döms inte utan får istället skadestånd på över 44.000 euro. Han blev dock dömd i mångas ögon som är övertygade om att han mördade sina kamrater.
Fallet är ännu inte löst och kommer troligtvis aldrig bli det.
Vad tror ni, var det Nils som mördade sina vänner?

På bilderna ser ni fantombilden polisen gjorde, det sönderskurna tältet och bilder på ungdomarna.

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

carroat
carroat,
Men usch så otäckt, detta har jag inte hört om innan 😬
nouw.com/carroat
Johannna
Johannna,
Ja det är ganska obehagligt 😖
nouw.com/johannna
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Godmorgon vännen! Usch alltså det är så sjukt att sånt här händer! Det som är så läskigt är att det inte blev löst men jag tror att det var Nils. Massa kramar <3
nouw.com/sofialissmyr
Johannna
Johannna,
Ja, jag tror också det faktiskt 💕
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229