Vems är de andra 364 dagarna?

Hej mina finaste läsare!
Jag hoppas allt är bra med er.
Igår var det som ni säkert vet internationella kvinnodagen, det är svårt att missa eftersom alla lägger upp hyllande inlägg om kvinnor och man ger blommor till tjejer i ens närhet och fan och hans moster. Men för mig är det mest en konstig dag. Ja jag tycker det är en fin gest att man hyllar sina kvinnor men jag som är väldigt för jämnställdhet och även kallar mig feminist tycker det är konstigt att det är just en dag där man ska hylla kvinnor, vems dagar är de andra 364? Varför ska det behövas en speciell dag för att man ska hylla alla kvinnor som gjort bra saker förr eller kvinnor i ens närhet som man älskar?
För mig blir det lite konstigt när vi ska vara jämnställda men sen är det bestämt att vi har en speciell dag där vi hyllar kvinnor. Jag gav ingen något speciellt igår för jag ger de kvinnor jag älskar uppskattning och presenter runt om på året och jag är tacksam för vad kvinnor som Rosa Parks och Malala gjort för oss varje dag.Så vi har helt enkelt 1 dag som är specifikt till kvinnor och sen de andra 34 för män? Är det inte bättre att alla har 365 dagar där man blir hyllad för saker man gör bra och inte för att man är ett speciellt kön.
Dessutom är det inte heller rätt att ha en dag där många känner det som ett krav att tex köpa en blomma till sin partner eller liknande, det är något man ska göra för att man vill och verkligen menar det och inte för att där är en speciell dag som säger det.
Där har ni mina tankar, jag vet att det är sjukt blandade åsikter om internationella kvinnodagen och att det är många som håller med mig men även många som inte gör det. Ni kan väl skriva om era tankar?

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

by_anniess
by_anniess,
Förstår vad du menar, håller med!<3
nouw.com/by_anniess
Johannna
Johannna,
Vad skönt att jag inte är ensam <3
nouw.com/johannna
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Hoppas verkliegn du haft en himla bra start på veckan vännen! <3
nouw.com/emmaengstrom
Johannna
Johannna,
Tack fina du <3
nouw.com/johannna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229