#wakeupsuecos

Hej alla människor!
Idag kommer ett inlägg som handlar om barn och deras rättigheter. Såhär är det nämligen att jag har blivit bloggare för UNICEF som hjälper barn i länder från Sverige till Danmark till Afrika. De har nu startat en namninsamling för något som gäller i Sverige. Nämligen barnkonventionen. Vi i Sverige var ett av de första länderna att skriva på men vi gör fortfarande inte allt som innebär i den.

Vi fyllde tex inte i det tredje protokollet som innebär att "barn har möjlighet att klaga och upprättelse om de blivit kränkta på något sätt". Barn blir alltså inte alls på samma sätt trodda eller får sina fall prövade om de blir kränkta som vuxna har då det inte är någon lag i Sverige att vi måste bli trodda. Detta innebär att vi i Sverige inte har en fullständig barnkonvention vilket är hemskt. Jag anser att ha rätten att någon kollar upp ditt fall om du blir kränkt är en mänsklig rättighet även för barn.

I alla fall har nu UNICEF startat en namninsamling med ett krav att Sverige ska få en fullständig barnkonvention som ska gå till regeringen. Ni som känner att ni vill hjälpa till får gärna skriva upp ert namn. Det enda ni behöver göra är att gå in på länken och skriva namn och email. Sedan har ni hjälpt till för att göra samhället lite bättre. Jag har själv gjort det.

Hoppas ni vill hjälpa till

Länken: http://unicef.to/Wake_Up_Suecos

XOXO Johanna


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229